Dobrodošli na moju osobnu internet stranicu. Ime mi je Željko Tadić.

PROŠLOST

Prije 13 godina, točnije, 2004. godine, kupio sam prvi fotoaparat. Radilo se o veoma jednostavnom fotoaparatu s fiksiranim objektivom i digitalnim zoomom koji nije bio u mogućnosti pružiti kvalitetu koju makar i nezahtjevni fotograf-amater želi postići. To je bio period koji je zahtjevao puno rada i truda da bi se lošim fotoaparatom dobila zadovoljavajuća fotografija. Svaka godina je donosila novo iskustvo i znanje ali također i veće zahtjeve s ciljem ostvarivanja kvalitetnije fotografije. Kada ograničenja aparata bila tolika da ni iskustvo nije moglo pružiti očekivanu kvalitetu bilo je vrijeme za kupovinu nove opreme. Time dolazimo do 2009. godine kada sam se opremio s Canon PowerShot Sx20IS aparatom. Do 2016. godine to je bilo najproduktivnije razdoblje u kojem sam imao prilike učiniti svoje prve profesionalne korake.

No prava revolucija dolazi 2016. godine u kojoj sam se opremio Nikon D750 fotoaparatom.

SADAŠNJOST

Ono što je nedostajalo prethodnih godina bilo je oprema koja bi mi pružila dovoljno samopouzdanja i sigurnosti da hobi preraste u profesionalno bavljenje fotografijom. Nikon D750 omogućuje upravo to. Ovaj fotoaparat uparen s AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G objektivom dobitna je kombinacija i za najzahtjevnije fotografske zadatke bilo da se radi o pejzažima ili portretima.

Dok sam se prethodnih godina bavio većinom pejzažnom fotografijom, sada sam se usmjerio na portrete pod prirodnim ili umjetnim svjetlom.

NE SAMO FOTOGRAFIJA…

Uz fotografiju se neizbježno nadovezuje video, a uz video zvuk. Obrada videa i zvuka još je jedna orijentacija kojom sam ovladao u svojem kreativnom izražavanju, posebno alatima Adobe Premiere Pro i Adobe After Effects (za obradu zvuka neizbježan je i alat Adobe Audition).

Za uspješnu promociju u dinamičnom modernom dobu u kojem živimo neophodno je biti prisutan na internetu. Internet stranice su neophodne za potpunu promociju osoba, usluga ili proizvoda. Web dizajn je stoga oduvijek bio interes kojem sam posvetio veliki dio svoga vremena. Internet stranica na kojoj se trenutno nalazite je rezultat moga znanja u izradi i dizajniranju web stranica.